2010. április 26., hétfő

Finom karfiolos fasírt

Hozzávalók:
  • 1/2 kiló karfiol
  • 2dl natúr joghurt
  • 2 tojás
  • 1/2 kg búzadara
  • tönköly liszt (én nem tettem bele, le is ragadt :-( )
Elkészítés:
A karfiolt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és krumplitörővel összetörjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a két tojást. Összekeverjük, befűszerezzük (érdemes utánsózni, tárkony, rozmaring használata szinte kötelező, emellett én köményt, bazsalikomot és majorannát tettem bele.) Óvatosan hozzákeverjük a darát, javasolt apránként, akkor nem lesz csomós, majd adunk hozzá annyi lisztet, hogy félkemény, gyúrható állagú legyen. A tepsibe sütőpapírt teszünk, belisztezzük a kezünket és kis gombócokat gyúrunk, majd kilapítjuk őket, a sütőpapírra tesszük és közepes lángon (kb. 170C°) halványbarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése